Foto: Irene Yrstad
Foto: Irene Yrstad

Informasjon om Sara Nilsen

Jeg har vokst opp tett sammen med hunder hele livet og dressert et titalls valper og unghunder. I dag har jeg min egen flokk med gjeterhunder som jeg trener aktivt og deltar i konkurranser med. Mye av treningen med hundene skjer i hverdagen, de små tingene som vi lett glemmer. Vokste også opp med Working kelpie oppdrett som jeg var med å drifte. Deltok i arbeidet med opptrening av hundene til det daglige arbeidet på gården. De siste årene har jeg jobbet som instruktør i Hund i Sentrum og har til tider hunder inne på oppstalling/trening.

Er opptatt av arv og genetikk. Fikk muligheten til å gjennomføre en studietur til Australia, hos Chris Stapleton og hans familie, for å lære mer om om rasens egenskaper og bruksområder. Mitt familieoppdrett er det eneste i verden som har eksportert WK til Australia.
I dag er jeg selv oppdretter og driver Kennel Best in Work. Bruker hundene mine i daglig arbeid på gård, sank, hjemme og konkurranser.

For noen år siden var jeg med å starte opp en brukshund gruppe igjennom en hundeskole i Oslo, Hund i Sentrum. Vi trente ukentlig på bruks grenene, rundering, felt, spor og lydighet.

De siste årene har gått med til å instruerer grunnkurs, videregående kurs og millø- & toleransekurs hos hundeskolen Hund i Sentrum. Hoder også gjeterhund kurs samt privattimer.

Diverse resultater:

  • Best in Work Tequila Sunrise har godkjent prøve i Kl 1 og Kl 3 (Norgesserien)
  • Ørjagarden’s Yanka har flere gode resultater, 3. plass fra SWKK 2015. Mesterskapet besto av kvalifisering, som Yanka vant, og finale med dobbelhent + sortering.
  • Inne på nsg.no/gjeterhund finner dere terminliste og resultater

Noen av kursene jeg har gått på:

  • Godkjent NSG instruktør (Norsk sau og geit, gjeterhund)
  • 1 års praktisk instruktørutdannelse i Hund i Sentrum
  • Div. Gjeterhundkurs hos noen av landets beste innen bruken av gjeterhund. Har også deltatt på kurs med utenlandske instruktører.
  • Rundering og felt kurs hos Hund i Sentrum med Finn Hugo Øyen

Informasjon om kennel Best in Work

Vi er så heldig å kunne tilby kvalitets fôr til både hund og katt, samt noe utstyr til hund. Sjekk ut nettbutikken for å se hva vi har, er det noe vi mangler gi oss beskjed så skal vi gjøre så godt vi kan å skaffe. Nettbutikken har lagerutsalg ved Spar Oppdal, dere kan ta kontakt med Sara og avtale hva dere skal hente eller ønsker levert. Om dere er på Spar Oppdal så kan dere også spørre etter Thomas, så hjelper han dere så godt han kan.

Kursene vi tilbyr er:
Valpekurs 1250,- (valper opp til 6 mnd)
Grunnkurs 1450,- (unghunden fra 6 mnd +)
Videregående 1450,- (skal ha grunnleggende trening inne før startet kurs)
Gøy å trene hund 1650,- (her er det fokus på toleranse i øvelsene og samspill. Fører og hund skal helst ha gått videregående og ha god kontroll på hunden.)

 

Om dere ønsker å være med på kurs, så finner dere informasjon om hvilke kurs som er satt opp her. Ønsker dere privattimer er det bare å ta kontakt så avtaler vi en tid.

Påmelding og spørsmål sendes til bestinwork.kennel@gmail.com eller 47 64 29

På kennelen har jeg mine egne hunder, samt der er mulig å leie overnatting for hunder etter avtale. Selv har jeg 3 stk Working kelpie som blir brukt til gjeting, hjelper til der det er behov for oss, 1 stk Border collie som blir brukt som trekkhund.